The Island of Dr Moreau

Bild 2013-06-27 kl. 12.10

VARFÖR BLIR ALLA BILDER TAGNA I PHOTOBOOTH SPEGELVÄNDA?!?!? VARFÖR?!?!!?!?!!?

Jag har ÄNTLIGEN tagit mig igenom H.G. Wells ”The Island of Dr Moreau”. Jag skriver ”ÄNTLIGEN” för att jag har varit på dåligt läsabok-humör PLUS att de första sidorna var tunga att ta sig igenom pga sinnessjukt mycket båtord. Alltså – ord som beskriver delar på fartyg, olika sorters båtar osv osv PÅ GAMMAL ENGELSKA. Suck suck stöööön -vad jobbigt det var att läsa.

Nåväl, då en tog sig förbi den första, lite träiga, biten så blev boken avsevärt mycket bättre. Vissa delar av boken var jag till och med lite smårädd! Det bästa med ”The Island of Dr Moreau” är att H.G Wells problematiserar kring människans syn på sig själv som högre stående än djur. Klart att en sån som jag uppskattar sånt!  En annan sak som jag uppskattade: Den flitiga användningen av ordet ”ass”.

Nu när jag ser tillbaka på boken känner jag att jag gillar den mer såhär i efterhand, än då jag läste den. Jag tror att det beror på mitt dåliga läsabok-humör. Jag ska nog försöka att läsa den igen vid ett tillfälle när min läslust är bättre. För den har sina ljusglimtar (kommer alltid ha med mig pumans skrik) och den förtjänar att läsas!

Sååååe, är ni sugna på att läsa en bok om en galen vetenskapsman som leker gud på en öde ö – Läs ”The Island of Dr Moreau”.

12345678910

 

 

1 kommentar
  1. Kro skriver: 27 juni, 201311:06

    Hej! Det går att fixa! Photobooth alltså.. Kommer inte ihåg på rak arm hur, men det var icke särskilt krångligt:) / mvh ensomhadesammaproblemmenensmartsyster

Skriv en kommentar